Eseteim radiesztétákkal - hozzászólások

A radiesztézia cikkhez érkezett érdekesebb leveleket - a szerzők engedélyével - közzéteszem. Ez nem jelenti azt, hogy tartalmukkal egyetértek, és azt sem, hogy nem értek egyet! De érdekes lehet mások véleménye is a dologról...

Wegaz Doegdah, wegazzo kukac freemail pont hu; 2006.VI.5 hozzászólása: A http://www.zotyo.hu/para/radiesz.htm oldalon lévő cikkről szeretnék véleményt nyílvánítani, mert mikor olvastam nagyon meglepődtem, hogy mennyi téves dolgot állítanak 'szakavatott' emberek a radiesztéziáról. Engem is foglalkoztat jóideje minden hasonszőrű téma. Parapszichológiát tanulok jelenleg és picit más ismeretekre jutottam eddig, mint amit itt olvastam.

Szép sorban vázolnám is a 'problémákat' Nincs olyan radiesztéta aki külön, csak egyvalamit mér. Nem lenne értelme, ugyanis ha ezek a sugárzások kereszteződnek, különféle hatást gyakorolnak az emberi szervezetre. Ezenkívül minden geopatikus sugárzást 'ugyanazzal' a technikával kell mérni. Csak a keresett sugárzásra (pl. a nevére) kell folyamatosan gondolni, és a pálca csak akkor leng ki, ha azt az energiát éri, amire 'programozzuk'. A lengyelpálca és az inga is ideomotorikus elven működik. A bőrünkből kiáradó idegáram rezgésére hangolódik rá, ezért nem fog pl. vízeret mutatni ha Hartmannt keresünk. Erre bárki képes egy kis akarással és gyakorlással.

Az tény, hogy a hartmann É-D és K-Ny irányban fedi be az egész Földet. Ez egy nagy rácsszerkezetű 'kocka', mely tökéletesen átfedi a Földet. Tulajdonképpen nem más ez, mint a bolygó energiamezője, aurája.

A hartmann ún. intelligens sugárzás, ugyanis képes rácsatolódni és követni az emberi aurát. Ezért a leggyakoribb eset, mikor olyan helyeken lehet kimérni, ahol a legtöbb időt tölti az illető (tv előtt, ágy, stb.). Érdekesség, hogy csak azokra telepszik rá, akiknek úgymond 'sebezhető', védtelen, zavaros energiamezeje van, ugyanis azt tudja 'szívni', elvon tőle energiát folyamatosan. A kiegyensúlyozott, harmónikus életű embereket még ki is kerüli. Szó szerint taszítja az aurája a hartmannt. Ezzel sok'szakértő' nincs tisztában, pedig ez csak egyszerű fizika. Még csak parajelenségnek sem mondanám, mert minden anyagnak van egy saját aurája, ami elektromágneses hatással bír.

Az ágyakat pedig nem kell eltolni, szigetelő csodákat pedig végképp nem szabad vásárolni, mert lehet nem is lesz jó. Tökéletesen szigeteli a hartmannt például kb 3-4 cm újságpapír (ólmos), vagy egy hosszabb szőrű pléd (pl. birkabőr), vagy akár egy réteg gesztenye! Ezek mind lefogják a sugárzást, csak kb. 3 havonta cserélni kell őket, mert egy idő után feltöltődnek és áteresztőbbé válnak.

De akkor sincs nagy baj, ha átmegy a hartmann az ágyon. Akkor van gond ha csomóponton fexünk, vagy ha vízérrel kereszteződik. Az már kezdetben fáradékonyságot, levertséget, kedvtelenséget, ingerlékenységet okoz, a későbbiekben pedig akár daganatos elváltozásokat is. Ez attól is függ, hogy melyik testrészen megy keresztül.

A hartmann rácsszerkezete nem tolódik el. A csomópontok maradnak mindig a helyükön. Földrengés esetében sem vándorolnak el, ott maga a föld, a talaj csúszik el a hartmanntól. A sávok szélességét kismértékben befolyásolja a Hold állása.

A mérésnél meg sztem fölösleges iránytűzgetni, hogy merre van észak meg dél.. Ha beleérünk a sávba, végigtudunk sétálni rajta, amig nem jelez vissza a pálca. Semmire sincs szükség, csak magunkra és a pálcára. Bár egy idő után az sem fog kelleni!

A vízeret pedig nem lehet feltolni a szomszédba sehogy! Ha le van védve, akkor az nem lesz 2 méterrel feljebb újra! Ilyen nincs. Olyan sincs, hogy egy energiával feltöltött gyógyító lapka kigyógyít a betegségből! Sőt, ez jobban roncsol, mintha nem lenne semmi ott. Fel sem fogják, hogy mire akarják rávenni szegény embereket.

Először is, az az energia nem fogja tudni, hogy hová menjen, amíg nincs beprogramozva! Minden embernek a saját rezgésére kell az energiát állítani. Nincs egy nagy közös energialap ami minden bajra gyógyír! Ráadásul, a daganatos betegségre nem is szabad enerrgiát adni, mert az maximum a rákos sejteket fogja táplálni. Ez nagyon fontos! Attól elvonni kell az energiát, nap mint nap.

Ezenkívül, ki tudja milyen információk kerülnek bele egy ilyen táblába. Nagyon rossz dolgokat is közvetíthetnek ezek az energiák. Már szinte a voodoo határait súrolgatja ez a dolog. Nagyon elítélem. Minden ember saját magát tudja a legjobban gyógyítani. Jöhet bárki bármivel, ha a beteg nem hisz a gyógyulásban.

A pálcát én sem adom más kezébe, mert már teljesen az én rácsszerkezetem rezgéseire van ráhangolva. Ha más megfogdosná, összekeverednének és nem lenne olyan pontos mint előtte. Ugyanez az ingára is igaz. Az ingát inkább távradiesztéziára használjuk. Adott vázlat alapján ugyanúgy kiméri a sugárzást. Ez több gyakorlást igényel, de jóval egyszerűbb és gyorsabb dolog.

Auratisztító medál!
Na ezeket kell messze elkerülni, mert csak bajt hoznak. Az ilyen medálok nem foltozzák be az aurát, és nem is tisztítják. Maga a medál önmagában semmit nem ér, ha nincs 'használva'. A szimbólumának a rezgése tud energiát sűríteni és fókuszálni az adott területre, de ezt is nekünk kell beprogramozni. De én nem ajánlok semmi ilyesfajta medált, mert nem csak a környezet energiáinak jelenthet 'kaput', hanem rosszabb dolgoknak is, vagy bármilyen asutrális lénynek ez egy fénylő, hívogató kaput jelent az 'ingyen energiához', ami az auránkat jelenti.

Sokkal jobb ha 20 perc napi meditációval mindegyik főcsakrára rákoncentrálunk és légzéünkkel harmóniába hozzuk őket egymással.

A hurok alakú fémből készült varázsvessző, nem lehet jobb mint egy réz pálca. A réznél nincs jobb vezető, max az arany.

Egy darab lengyelbottal minden földsugárzás kimérhető. Még a mesterséges sugarak is (elektroszmog).

Bár az már egy újabb nagy téma lenne. Ja, a szellemek bezavarhatnak a mérésbe, de ha tényleg lett volna ott szellem, arról tudnál; (föleg ha 4)

Tulajdonképpen csak annyit akartam ezzel az egésszel, hogy egyre több fórumon, vagy akárhol téma már az ezotéria, parakutatás és minden ami finomanyagi struktúra, és mindenhol túlnyomórészt ilyen és hasonló félrevezetésekkel rontják az amúgysem nagy hitelét ennek a témának:P Bár ettől semmisem fog megváltozni, csak elveszti így minden hitelességét a dolog.

A legnagyobb magazinok és portálok is tele vannak téves dolgokkal.

Egyedül talán a www.vegzet.hu portálon láttam szinte mindenről tökéletes ismertetést.Vissza a para-lapra